Hoe maak je een leren tas riem: DIY Project

Bag strap

Voordat u begint met het maken van de leren Bag strap, moet u de lengte van uw riem opmeten. U moet ervoor zorgen dat de riem ten minste 5 cm korter is dan uw tas. Dit voorkomt het probleem dat de riem in de weg zit wanneer u uw tas sluit. Als u een grotere tas hebt, kunt u de riem misschien beter iets langer afsnijden.

Als uw riem niet precies 2 inches korter is dan uw tas, krijgt u misschien een elegantere look. Een kleine variatie is echter ook prima. Als u een dikkere riem gebruikt, kan dat ook stabieler zijn. Een dunne riem kan echter ook prima werken.

Knip de band

Nu je riem en tape klaar zijn, is het tijd om de tape door te knippen. Open de tape en leg de riem in de snede. Gebruik het potlood om de band te markeren waar deze de tape snijdt. Zorg ervoor dat de band zich aan de linker- of rechterkant van de tape bevindt.

Om er zeker van te zijn dat de markering correct is, rekt u het lint uit en controleert u of de riem zich nog steeds aan de andere kant bevindt. Als de riem loskomt, betekent dit dat hij niet precies op de markering ligt. Om dit te verhelpen, stelt u de band bij of herpositioneert u de band tot de markering nauwkeurig is.

Markeer en snijd het gat

Nu u de riem en de tape klaar hebt, is het tijd om het gat te markeren en uit te snijden. Markeer met het potlood het midden van de riem aan beide kanten van de riem. Zorg ervoor dat de markeringen 2 centimeter uit elkaar staan. Leg de riem op de snijplank en snijd voorzichtig het midden van de tape door. Wanneer u een snede maakt, onthoud dan dat u een snede moet maken op de markering. Als je een fout maakt, kan het zijn dat je opnieuw moet beginnen.

Naai tenslotte het uiteinde dicht.

Nu de riem en de tape klaar zijn, is het tijd om het uiteinde dicht te naaien. Zorg ervoor dat de riem nog steeds aan de goede kant van de tape zit. Als de band aan de andere kant is losgekomen, maak hem dan opnieuw vast. Houd vervolgens de riem met de bandzijde naar boven vast terwijl u het uiteinde dichtnaait. Gebruik eventueel een klein stukje stof of papier onder de riem, zodat deze niet verschuift tijdens het naaien. Als u klaar bent, is uw lederen Bag strap klaar.

Nu kunt u uw spullen veiliger in de tas opbergen en uw handen vrijhouden. Tenslotte kunt u deze lederen Bag strap ook voor andere doeleinden gebruiken, zoals het vasthouden van een boek of een paraplu.

You may also like